3 motive pentru care reclamele tale nu funcționează și cum poți rezolva asta

3 motive pentru care reclamele tale nu funcționează și cum poți rezolva asta

Dacă nu obții rezultate din reclamele de pe Facebook, este probabil din cauza acestor motive. Uite cum să-ți corectezi strategia de reclame!

Ești unul dintre mulții antreprenori online care se bazează prea mult pe reclame pentru afacerea ta?

Poate că ești aici pentru că folosești mereu Facebook Ads Manager pentru a rula reclame mai des decât de obicei.

Și vrei să o faci să funcționeze pentru tine.

Dacă este cazul tău, atunci mai bine continui să citești pentru că vei descoperi…


3 motive pentru care reclamele Facebook nu funcționează pentru unele afaceri și cum să le optimizezi


După cum știi, promovarea produselor și serviciilor prin intermediul rețelelor sociale este o parte esențială a strategiilor de publicitate ale multor afaceri în ziua de azi. 

Cea mai comună este Facebook Ads.

Mulți antreprenori înțeleg că reclamele pe Facebook oferă o oportunitate unică de a ajunge cu ușurință la clienții țintă ai afacerii și de a crește engagementul.

Cu toate acestea, poate fi dificil să începi cu reclamele pe cont propriu, deoarece există atât de multe funcții diferite disponibile, toate având un impact major asupra succesului campaniei tale. 

Facebook este una dintre cele mai populare platforme pe care le poți valorifica dacă vrei ca afacerea ta să fie extrem de profitabilă (atunci când este făcută bine). 

Dar mulți antreprenori nu sunt conștienți de cum să implementeze strategic și eficient reclamele de pe Facebook. 

Fie că este vorba de generarea de venituri și generarea de lead-uri... dacă ești nou în reclamele de pe Facebook, este incredibil de ușor să te pierzi în toate tipurile diferite, inclusiv opțiunile de targetare disponibile. 

Acum, dacă campaniile tale actuale nu îți oferă rezultatele dorite... vei afla ceva ce te va ajuta.

Așadar, să trecem prin fiecare dintre motivele pentru care reclamele nu funcționează în detaliu, astfel încât să poți descoperi singur cum să rezolvi problemele și să faci reclamele să funcționeze din nou. 

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este că reclama, pur și simplu, nu funcționează pentru că s-ar putea să:


Targetezi audiența greșită


Probabil ești conștient că există multe opțiuni de targetare pentru reclame pe care le poți folosi pentru a obține rezultatele dorite. 

Dar un lucru comun este acesta: reclamele tale nu vor fi eficiente dacă oamenii nu sunt interesați de ceea ce oferi.

Poate ai încercat o targetare largă, dar chiar dacă mii de utilizatori văd reclamele tale, puțini dau click pe ele sau se convertesc în clienți pentru că pur și simplu nu par interesați de ceea ce promovezi.

Soluția? Folosește mai multe tipuri de audiențe, de la interese, până la audiențe similare sau pur și simplu audiențe largi (broad).

Vezi, în acest caz, pare o alegere evidentă, dar mulți proprietari de afaceri nu realizează cât de important este atunci când aleg un obiectiv de campanie publicitară și stabilesc criterii de targetare inadecvate.

Pentru că dacă nu faci corect această parte, va afecta cu siguranță capacitatea ta de a genera venituri și de a genera lead-uri din reclame, ceea ce înseamnă că acestea nu vor funcționa eficient deloc.

Și de ce reclamele de pe Facebook nu funcționează pentru cei mai mulți dintre oameni și cum funcționează de fapt pentru alții? Acesta este unul dintre cele mai comune motive.


Soluție: Asigură-te că reclamele sunt relevante și orientate către cei care ar dori/avea nevoie de produsul sau serviciul tău. 


Al doilea motiv pentru care reclamele de pe Facebook nu funcționează pentru afaceri este din cauza:


Utilizarea unei strategii netestate


Chiar dacă ai cea mai bună targetare a reclamelor, asta nu înseamnă că campania ta va fi profitabilă pentru că, fără o strategie solidă și un funnel care să îți ghideze campaniile spre succes, acestea sunt sortite eșecului.

Desigur, există atât de multe strategii de campanii disponibile online și unele dintre ele chiar funcționează. Dar trebuie să fii atent pentru că există multe informații învechite care te vor induce în eroare mai mult decât îți vor oferi claritate.

Trebuie să înțelegi și că reclamele de pe Facebook cer antreprenorilor să fie mereu la curent cu tendințele și schimbările din cadrul platformei, așa că lipsa cunoștințelor despre ce funcționează poate duce la risipirea banilor fără rezultate sau cu rezultate minime.

Soluție: Apelează la o agenție de marketing specializată în reclamele pe Facebook. Specialiștii certificați Meta vor garanta succesul campaniilor tale. 

Am auzit nenumărate povești despre campanii publicitare care au rulat doar câteva zile sau săptămâni până când au fost oprite pentru că nu a fost niciun ROI.

Cu toate acestea, știm că reclamele pot fi profitabile și unii proprietari de afaceri le folosesc pentru afacerile lor în fiecare zi.

Soluție: Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să testezi diferite strategii de campanie publicitară până când una dintre ele funcționează cu adevărat. Apoi continuă să o folosești, adaptându-te în timp după cum este necesar. Atunci când creezi campanii publicitare, asigură-te întotdeauna că se încadrează în TOS-ul (termenii de serviciu) Facebook-ului.

Cercetarea concurenței te va ajuta să ai o idee mai bună despre cum ar trebui să arate reclamele tale pentru a reuși, deci fii atent la reclamele de succes care rulează produse sau servicii similare - acest lucru înseamnă că au fost testate și s-au dovedit eficiente. 

Prin AD Library, îți poți spiona cu ușurință competitorii, de la strategie la texte și creative sau tipurile de anunțuri pe care le folosesc. Dacă reclamele lor rulează de mai mult de o săptămână, înseamnă că aduc vânzări, iar produsele au fost validate.

Al treilea motiv pentru care reclamele de pe Facebook nu funcționează pentru afaceri este:

 

Textul reclamei de pe Facebook nu este optimizat


Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când creezi reclame este să te asiguri că vor putea capta atenția potențialilor clienți și îi vor încuraja să dea click pe ele.

Textul reclamei poate determina dacă campania ta de reclame va reuși să convertească traficul în lead-uri și vânzări, deci trebuie să acorzi o atenție deosebită când scrii textul reclamei pentru campaniile de reclame de pe Facebook.

Dacă reclamele nu au un obiectiv clar sau nu au un obiectiv specific, șansele sunt mari că nu vor funcționa.

Pentru că totul se rezumă la tot ce citește utilizatorul înainte de a decide dacă să dea click pe reclama ta sau nu.

Trebuie să știi că atenția oamenilor este foarte scurtă în zilele noastre, deci reclamele ar trebui să fie scrise într-un mod care să fie rapid și ușor de citit. Acest lucru înseamnă că textul reclamelor trebuie să aibă cantitatea potrivită de informații.

Majoritatea proprietarilor de afaceri eșuează aici din cauza lipsei de cunoștințe și experiență atunci când creează reclamele.

Pentru succesul campaniilor de reclame de pe Facebook, trebuie să știi cum citesc utilizatorii conținutul online, astfel încât să știi pe ce să te axezi când scrii pentru audiența ta.

Soluție: Textul reclamelor trebuie să fie concis, informativ și bine scris; acestea sunt lucruri cu care se confruntă chiar și scriitorii de reclame experimentați.

Nu trebuie să fie vag. Reclamele informative răspund la întrebările cine, ce, unde și de ce. (adică, Cine ești? Ce oferi? Unde pot găsi mai multe informații despre produsele/serviciile tale? etc.)

Asigură-te că reclamele au un text bine scris cu cuvinte cheie țintă (cuvintele pe care utilizatorii le introduc în Google), astfel încât să știi ce caută oamenii online.

Este foarte important nu doar pentru că Facebook clasifică reclamele în funcție de relevanța conținutului, ci și pentru că cuvintele cheie țintă vor ajuta la capturarea celor care caută în mod specific produsele sau serviciile tale.

Acum, să discutăm despre:


Strategii dovedite pentru a vă asigura că campaniile dvs. de reclame de pe Facebook sunt profitabile


Ați auzit vreodată de termenul customer journey? Sau poate nu exact acest lucru. Poate îl numiți călătoria cumpărătorului sau procesul de vânzare

Orice nume i-ai da, voi explica de ce este important să cunoști acest lucru pentru a te alinia cu procesul campaniei tale

Vezi, există o șansă mare de a crește șansele ca campaniile tale să fie profitabile dacă știi  cum să faci acest lucru cu succes…

 

Configurarea unui Funnel de Vânzări


Una dintre cele mai bune strategii de campanii publicitare este să creați reclame care îi conduc pe utilizatori mai adânc în funnel-ul dvs. de vânzări astfel încât să poată ajunge rapid la conversii.

Acest lucru înseamnă că ar trebui să aveți diferite reclame cu audiențe similare, dar cu oferte diferite, pagini de destinație și e-mailuri/mesaje de urmărire pentru ca aceștia să fie mai predispuși să cumpere sau să se înscrie.

Pentru a face lucrurile mai ușoare - este ca și cum ai conduce oamenii printr-o stradă cu sens unic. Nu ar trebui să lași oamenii să plece fără să cumpere nimic.

Dacă este făcută corect, acest sistem va ajuta la aducerea de mai multe profituri pentru antreprenori, deoarece nu există distragerea atenției atunci când încercați să convertiți lead-urile în vânzări.

Dacă reclamele doar conduc traficul, dar nu le oferă o direcție clară, atunci potențialii clienți vor pleca, ceea ce face reclamele inutile pentru că nu oferă un ROI pentru afaceri.


Practică recomandată: Funnel-ul de vânzări trebuie creat înainte de începerea campaniei publicitare.

Creați obiective specifice și metode pentru a le realiza, cum ar fi utilizarea paginilor de destinație după ce fac click pe o reclamă pentru a trimite utilizatorii, etc.

O altă abordare eficientă pentru publicitatea pe Facebook este prin:


Experimentarea cu reclamele


Aceasta este una dintre cele mai eficiente strategii pentru a descoperi cine este publicul tău.

Adevărul este că, neștiind ce funcționează și de ce poate dăuna campaniilor publicitare, deoarece nu veți ști cum să măsurați succesul lor până nu este prea târziu.

De aceea, trebuie să începeți să experimentați cu reclamele folosind reclamele de testare împărțite.

De exemplu, dacă aveți două reclame foarte similare, dar diferite în sensul că una are o imagine a produsului dvs. și alta este cu un text - atunci acest lucru va arăta ce reclamă funcționează mai bine.

Dacă reclamele fără imagini convertesc de două ori mai bine decât cele cu imagini, înseamnă că oamenii răspund mai mult la cuvinte decât la imagini, ceea ce ar fi logic pentru că majoritatea utilizatorilor de Social Media rareori dau click pe o imagine deoarece nu știu cui sau ce companie îi aparține.

Practică recomandată: Experimentează cu reclamele pe o perioadă limitată de timp. Dacă reclamele nu funcționează în timpul alocat, le poți elimina cu ușurință din campaniile publicitare și să încerci altceva.

Evitarea greșelilor care ar putea ucide campaniile publicitare este la fel de importantă precum crearea reclamelor care convertesc lead-urile.

Deși este minunat să ai un text și imagini fantastice, dacă vizitatorii pleacă fără a cumpăra după ce le-au văzut; reclamele sunt practic inutile.

Poți începe să testezi reclamele în mod regulat analizând rezultatele pentru a descoperi care funcționează cel mai bine sau care nu oferă un ROI eficient.

 

Punerea lecțiilor în practică


Acum, că ai văzut cât de profitabile pot fi campaniile de publicitate de pe Facebook dacă sunt făcute corect, precum și unele dintre motivele pentru care cele vechi nu funcționează…

Este timpul să acționezi pe baza a ceea ce ai învățat și să vezi singur cum poți îmbunătăți performanța campaniilor tale de publicitate de pe Facebook cu un ROI scăzut.

Până acum, ar trebui să ai o mai bună înțelegere a ceea ce funcționează cel mai bine pentru publicitate și cum să rulezi reclame cu succes.

În plus, poți fi sigur că atunci când reclamele de pe Facebook funcționează corect, ele pot fi un instrument extrem de profitabil pentru afacerea ta.

Chiar și unii antreprenori le numesc "Sfântul Graal" al marketingului.

Pe de altă parte, atunci când reclamele nu performează bine, poate fi o lecție costisitoare în încercări și erori pentru antreprenorii și marketerii care fac publicitate pe Facebook.

În acest articol, am trecut prin 3 lucruri pe care le poți evita atunci când rulezi reclame de pe Facebook…

Și 2 lucruri pe care le poți face imediat pentru a îmbunătăți campaniile de publicitate care nu funcționează bine.

Aș vrea să aud de la tine...

Ai fost vreodată într-o situație în care rulezi o campanie de publicitate pe Facebook și nu funcționează la fel de bine cum ar trebui? Lasă un comentariul mai jos!



Înapoi la blog