7729.83 RON dintr-o campanie cu un singur creator de conținut

7729.83 RON dintr-o campanie cu un singur creator de conținut

Printr-o campanie de influencer marketing cu un singur creator de conținut am obținut, pentru un brand din domeniul fitness, peste 7700 de lei. Hai să vezi cum!

Brandul de care ne-am ocupat pune la dispoziție clienților echipamente sportive de calitate, gata să îi facă să devină cea mai bună versiune a lor.

Ce ne-am propus? Creșterea vânzărilor și a notorietății brandului.

Ce am aplicat?

  • Am ales un micro influencer care să se potrivească cu valorile noastre, să aibă o comunitate activă și să prezinte interes față de sfera în care clientul își desfășoară activitatea.
  • Am negociat oferta pentru această colaborare, scăzând suma totală oferită de la 1800 lei + valoarea produsului, la 1500 lei + valoarea acestuia.
  • Am stabilit o strategie în care influencerul a livrat un total de 2 Tik Tok-uri și două postări pe Instagram Story, în zile diferite. Mai mult, în funcție de răspunsul primului videoclip postat, urma să stabilim dacă produsul va rămâne sau nu același.
  • Am oferit potențialilor clienți un cod de reducere, prezent pe Stories, alături de tag-ul și link-ul magazinului online.

Rezultatele obținute

Materialele distribuite pe Tik Tok au dus la o creștere a brand awareness-ului clientului, inclusiv în rândul spectatorilor care nu urmăreau, până la acel moment, contul influencerului ales. (57% - primul Tik Tok, 66% - al doilea Tik Tok)

Clienții au fost redistribuiți către site-ul online, unde au fost realizate 40 de comenzi prin codul de reducere. Printre cele mai des folosite cuvinte cheie, în secțiunea de comentarii, sunt ,,vreau și eu” sau ,,cod de reducere”. 

Story-urile de pe Instagram au dus la peste 158 de clickuri pe link, cu un impact de 5943 de conturi.

impact studiu de caz_advirals media

Traficul general al site-ului a crescut semnificativ în timpul campaniei, generând un total de 7.729.83 RON.

Videoclipurile postate pe Tik Tok au ajuns la 123.000 de vizualizări și peste 2455 de aprecieri

rezultate tiktok_advirals media

Strategia a generat conversii nu doar pentru produsele prezentate pe story, ci și în rândul celorlalte produse disponibile pe site.

 

Aspecte pentru campanii viitoare

După analiza întregii strategii și a rezultatelor obținute, ne propunem să îmbunătățim campaniile prin introducerea cadrelor cu produsele vizate în primele 20 de secunde ale videoclipurilor. Astfel, va crește interesul față de produs, traficul web și numărul de posibile conversii.

Mai mult, introducerea unui pop-up la finalizarea comenzii va ajuta la analiza mai detaliată a numărului persoane care achiziționează prin intermediul unei campanii de influencer marketing, însă nu utilizează codul de reducere oferit de acesta.

 

Dacă ai un magazin online și îți dorești rezultate tangibile, poți apela cu încredere la noi. Tu ne spui de ce ai nevoie, iar noi ne ocupăm de brandul tău ca și cum ar fi al nostru.

 

Back to blog