Cum să promovezi eficient afacerile locale

Cum să promovezi eficient afacerile locale

Atunci când vine vorba despre afacerile locale și despre modul în care acestea pot fi promovate online, trebuie să știi că există câteva servicii eficiente la care poți apela. De cele mai multe ori, acest tip de afaceri își doresc mai multă vizibilitate și creșterea numărului de clienți, respectiv a vânzărilor. Îți vom povesti mai jos cum poți crește inteligent dacă ai o afacere locală.

Să luăm exemplu clientului nostru din domeniul personalizărilor de produse, un magazin local care preia comenzi atât prin site-ul său, cât și prin mesaje pe Whatsapp. Clientul personalizează rapid și profesional diferite cadouri precum căni, tricouri, hanorace, perne etc.

Ceea ce ne doream pentru el era creșterea vizibilității brandului în online, dar și mai multe vizite în locație și creșterea ratei de conversie. Uite ce am folosit pentru a aduce rezultate:

Google Ads și extensiile potrivite

Promovarea prin Google Ads te ajută să ajungi în primele rezultate ale căutărilor pe Google, bucurându-te de vizibilitate maximă pentru afacerea ta. Cu reclamele direcționate către un anumit public specific și bazat, în cazul nostru, pe criterii precum localizarea, am reușit să creștem numărul de vizite în locație și numărul vânzărilor.

Deși am avut un buget redus, acesta a fost suficient cât să ne aducă rezultate, prin campaniile specifice de brand. Cu un cost de conversie sub 1 RON și am ajuns la 456.00 de conversii, în doar câteva zile.

resultsads_advirals media

Valorificarea timing-ului potrivit

Verificarea perioadelor în care oamenii tind să convertească mai mult este un element esențial. Integrarea acestor sezoane specifice în campaniile de promovare pot aduce rezultate cu adevărat importante și pot ajuta la scalarea afacerii tale.

Pentru că perioada în care campaniile noastre s-au desfășurat erau un moment deja consacrat în ceea ce privește cadourile speciale, am gândit campanii specifice pentru aceasta. Am pregătit pentru 1-8 martie reclame inedite, la care am adăugat texte și creative personalizate.

Am propus soluții potențialilor clienți care căutau cadouri unice și personalizate, așa cum magazinul nostru online oferea, prin produse special dedicate ocaziilor celebrate. Mai mult, pe lângă produsele standard, aceștia își puteau comanda cadoul ideal cu textul sau designul lor.

 creative_advirals mediacreative ad virals media

Brand awareness pe Facebook

Utilizând acest tip de campanie pe Facebook, ne-am dorit să facem cunoscută afacerea în rândul potențialilor clienți din zonă și să îi redirecționăm spre site sau spre locația fizică a magazinului.

Atunci când am pornit strategia de promovare, am mizat pe campanii de brand awareness la nivel local. Am segmentat publicul țintă, iar pentru cei care erau în proximitatea locației am crescut frecvența apariției reclamelor noastre la două afișări pe zi.

Cu cât audiența a văzut mai des reclamele, cu atât șansele de a converti au crescut. Familiarizarea, prin expunerea repetată, a potențialilor clienți cu brandul nostru a amplificat impactul campaniei gândite.

Campanii de mesaje

Magazinul online primește, de asemenea, un număr semnificativ de comenzi prin intermediul Whatsapp. Am valorificat această oportunitate și am realizat campanii de mesaje care au generat, la rândul lor, creșteri semnificative în ceea ce privește vânzările în locație.

Rezultate pentru clientul nostru

Întreaga strategie omni-channel a adus rezultate atât în ceea ce privește conversiile persoanelor fizice, cât și a celor juridice. Numărul conversiilor a crescut semnificativ, iar vânzările au fost realizate atât online, cât și fizic, prin vizite în locație. Deși bugetul alocat reclamelor pe Google a fost unul redus, numărul conversiilor a ajuns la 456.00, înregistrând o creștere rapidă.


Ce îți mai putem recomanda, pe baza experienței noastre

  1.       Influencer Marketing

Dacă îți dorești promovarea cât mai eficientă a produselor tale și să ajungi la audiență nouă, apelarea la creatorii de conținut este o modalitate perfectă. Datorită autorității pe care o au în domeniu și a încrederii de care se bucură din partea comunității lor, conținutul realizat de influenceri are o rată de conversie ridicată.

Vizitele în locația magazinului tău sau a afacerii tale locale cresc semnificativ nivelul tău de vizibilitate. Materialele realizate în cadrul colaborării cu influenceri, pentru unul dintre clienții noștri din sfera bijuteriilor de lux, au crescut rata de conversie atât online, cât și direct în locație.

Postările pe internet ale acestora pot fi un monitorizate ușor prin intermediul codurilor de reducere acordate sau a tag-uri către brand.

influencermkt_advirals media

  1.       SEO și automatizări de testimoniale

Pentru creșterea vizibilității și a crește încrederea publicului în afacerea ta locală, testimoniale și SEO sunt două instrumente care ajută enorm.

Atunci când potențiali clienți caută produse sau servicii similare celor oferite de tine, e important să apari cât mai sunt în rândul rezultatelor pe Google. Odată ce site-ul tău ocupă o poziție mai bună, vei atrage din ce în ce mai mult trafic organic, crescând rata de click și cea de conversie. Optimizare SEO te ajută la creșterea autorității și credibilității afacerii tale.

Ce strategii poți aplica?

Pentru a crește poziția pe Google, creează conținut de calitate, care să răspundă întrebărilor clienților tăi. Utilizează aici cuvinte cheie relevante nișei tale și asigură-te de site-ul tău este prietenos cu utilizatorii.

Lipsa optimizării contului de Google My Business al unuia dintre clienții noștri a dus la inactivitatea acestuia, respectiv la nu mai afișa site-ului clientului, deși erau utilizate cuvinte cheie relevante. Acest fapt a dus la scăderea numărului de conversii ale magazinului online și, implicit, la un nivel mai scăzut de vizibilitate.

Testimonialele sunt la fel de importante în ceea ce privește nivelul de încredere a noilor clienți în produsele sau serviciile pe care le oferi. Dovada socială e un element esențial în fața utilizatorilor care aud pentru prima dată de tine. Încearcă automatizarea testimonialelor pentru mai multă eficiență și autenticitate.

Ai un magazin online sau o afacere locală pe care îți dorești să o promovezi, dar ai nevoie de ajutor? Solicită o ofertă! Îți oferim audit gratuit și o strategie personalizată nevoilor tale!

Înapoi la blog