Email marketing - sau cum am adus mai multe venituri și am îmbunătățit rata de conversie în doar 2 luni

Email marketing - sau cum am adus mai multe venituri și am îmbunătățit rata de conversie în doar 2 luni

Deși se consideră că primirea de e-mailuri de vânzare sau newslettere nu dă roade într-o campanie în care îți dorești să îmbunătățești vânzările, e-mail marketingul aduce, însă, rezultate surprinzătoare și semnificative. Utilizatorii unei platforme de e-mail, își verifică, chiar de mai multe ori pe zi, mesajele primite, astfel încât, trebuie să-i convingi să dea click pe mesajul tău.

O campanie bine pusă la punct, într-un orizont de timp definit, va convinge clienții că tu ești soluția pentru problemele sau dorințele lor. În doar 2 luni, am ajuns, pentru unul dintre clienții noștri, să creștem veniturile considerabil, ajungând la 266.592,79 RON. Iată de unde am plecat și ce am implementat.


Contextul și care a fost provocarea noastră

Clientul nostru este unul cu tradiție în piața bijuteriilor de lux, existând încă din 2006, dispune de un magazin fizic, dar și online. Strategia acestuia se baza în principal pe pe canale paid media. Cu toate că facilitățile oferite de acest client pentru a-și comercializa bijuteriile special create sunt numeroase, creșterea vânzărilor rămâne un obiectiv.

Înainte de a prelua noi dezvoltarea campaniilor de email marketing, domeniul prezenta o serie de provocări:

  • Trimiterea e-mailurilor era neregulată;
  • Lipsa segmentelor de audiență;
  • O strategie slab conturată;
  • Lipsa campaniilor de email marketing;
  • Flows în limba engleză.

Cum am crescut rata de deschidere a mail-urilor cu aproape 62% și performanța campaniilor cu peste 200%?

În ultimele două luni, am determinat cu peste mai mult de jumătate dintre destinatarii email-urilor să le deschidă prin campanii de vânzări, de-a lungul lunii septembrie. Am trimis mesaje listelor de subscriberi activi, dar și potențialilor cumpărători sau celor care au interacționat cu brandul în ultimele 30 de zile. 

Ce am mai făcut, punctual:

  1. Am introdus flow-uri pentru produsele aflate în coș, dar nu și comandate (Abandoned Cart) și liste bine targetate;
  2. Am adăugat segmente de audiență potrivită;
  3. Am pus pe calendar fiecare interval de timp la care trimitem campaniile de email marketing, pentru a nu scădea procentul de livrabilitate și a elimina riscul de a ajunge în spam/promotions;
  4. Am implementat campanii de vânzare cu elemente persuasive, care să marcheze oferta limitată.

Ce i-a convins pe clienți să cumpere?

Pentru clientul nostru din sfera bijuteriilor de lux, cele mai apreciate campanii și cele care au adus rezultate și venituri consistente, au fost cele care se bazau pe reduceri de tipul Final Sale sau Autumn Sale. Acestea au adus venituri însumate de peste 10.000 RONcampanii email mkt

Rezultatele noastre

Rata de deschidere a mail-urilor din campaniile care au avut loc în perioada 10.08-9.10.2023, respectiv pe parcursul a 60 de zile, a fost 40%, înregistrând o creștere cu aproape 62% față de perioada anterioară. 

În aceeași perioadă, performanța flow-urilor a crescut semnificativ, cu o rată de click de 16%, chiar persoanele care au plasat comenzi ca urmare a acestei măsuri implementate ajuns la 3%.

Pe parcursul celor 60 de zile, am generat vânzări de 266.592,79 RON, sumă care se află într-o continuă creștere. Pe baza campaniilor implementate, rata de deschidere a email-urilor a ajuns până la 62 de procente, iar click rate la peste 3%.

Prin strategia și campaniile gândite, am adus mai aproape clienții de ofertele special create pentru ei și am facilitat comunicarea dintre ei și brand-ul potrivit lor. 

Campaniile de email marketing nu doar că au adus rezultate magazinului de bijuterii, ci au consolidat nivelul de încredere dintre client și cumpărător. După cum vezi, acțiunile întreprinse corespunzător într-o campanie de e-mail marketing îți pot crește venitul și nivelul de interes față de brandul tău, considerabil.

Scrie-ne de ce are nevoie brandul tău pentru a se dezvolta, iar noi suntem aici.

Înapoi la blog