Studiu de caz: cum am ajuns la un ROAS de peste 20 și am consolidat vânzările la peste 280.000 de lei pentru un brand din domeniul pescuitului

Studiu de caz: cum am ajuns la un ROAS de peste 20 și am consolidat vânzările la peste 280.000 de lei pentru un brand din domeniul pescuitului

Ce ne-am propus
  • Peste 1400 de comenzi pe lună
  • Un ROAS constant peste 15 
  • Posibilitatea de a scala afacerea într-un mod semnificativ
  • Creșterea cifrei de afacere de la an la an

Context, de unde am plecat și care au fost provocările noastre

Clientul de care ne-am ocupat este un magazin online creat din pasiune pentru pescuit, activ pe piață de peste 10 ani. Magazinul reunește peste 200 de producători renumiți și livrează mii de colete în întreaga țară.

În momentul în care am început colaborarea, am constat un ROAS deja consolidat, dar volumul de comenzi nu era satisfăcător. Am observat, la acel moment, o serie de provocări. Existau probleme tehnice și de conținut în ceea ce privește SEO, precum lipsa datelor structurate, pagini cu erori și viteză de încărcare a imaginilor destul de redusă. Iar clienții nu primeau flow-uri atunci când, de exemplu, abandonau produse în coșul de cumpărături.

Brandul nu testase încă canalele de promovarea plătită, iar  strategia de email marketing era una inconsecventă. Mai mult, se observa lipsa unei strategii de mix de marketing care să consolideze vânzarea produselor multiplatformă.


Ce strategii și ce domenii am consolidat

Am pornit de la analiza tuturor platformelor, precum Google și Meta, dar și a campaniilor de email marketing și influencer marketing.

Astfel, am conceput o strategie de mix de marketing și a unui întreg funnel - ne-am ocupat de la atragerea de noi clienți, până la loializarea lor.

#SEO

Pentru a îmbunătăți poziția brandului prin tehnici de SEO, în urma auditului inițial, am reușit să:

  • optimizăm SEO On Page pentru categorii de produse importante pentru a crește nivelul de trafic;
  • optimizăm viteza de încărcare a site-ului și eliminarea paginilor cu erori;
  • creăm articole nișate pentru vizibilitate și a crește autoritatea site-ului pe partea informațională, crescând indicatorii pe care Google le măsoară prin EAT (Expertise, Authority, and Trust).

#EMAIL MARKETING

În ultimele două luni, am trimis peste 20 de campanii de email marketing, cu reduceri de preț, pentru a promova produsele clientului. Am creat un calendar lunar cu strategii și am introdus o serie de flow-uri:

  • de bun-venit pentru persoanele nou abonate la newsletter;
  • pentru produsele adăugate, dar necomandate, din coșul clientului;
  • flow cu produse similare celor din coșul clientului;
  • flow pentru a cere recenzii produsului comandat.

 

Care sunt rezultatele noastre?

Prin strategia de mix de marketing gândită, am consolidat vânzările la peste 280.000 de lei pe lună și am stabilit un ROAS de peste 20.

Cea mai mare rată de conversie înregistrată la e-mailurile trimise a fost obținută de reducerile semnificative din perioada Black Friday.

În urma campaniilor și reclamelor derulate, numărul de achiziții ce a ajuns la peste 439, costul per achiziție a fost de 13,23 lei, iar ROAS-ul cele mai recente campanii a ajuns la 29,99.studiu de caz pescar

Per total, în ceea ce privește Google Ads, rezultatele noastre arată așa. Valoarea conversiilor raportate la cost sunt în creștere, cu 1.72, iar costul total a ajuns la 20.5K.studiu de caz

Mixul de marketing pe care l-am dezvoltat a dus la obținerea unor rezultate semnificative pentru brandul din domeniul pescuitului, generând mai multe vânzări și o vizibilitate crescută.

Scrie-ne de ce are nevoie brandul tău pentru a se dezvolta, iar noi suntem aici.

Back to blog