Cum am extins o afacere de la 60.000 £ la 120.000 £/lună pentru una dintre cele mai competitive nișe din Marea Britanie
În decurs de 30 de zile, am obținut următoarele rezultate cu ajutorul reclamelor de pe Facebook:
- De la 60.000 de lire la 120.000 de lire.
- Îmbunătățirea valorii medii a comenzii cu oferte de upsell și downsell.
- Reclamele video sunt REGE.
- Pe tot parcursul procesului de scalare, am menținut un ROAS(Randamentul Investiției în Publicitate) de peste 3.
Introducere
Acest studiu de caz nu este destinat pentru a ne "lăudăm" cu rezultatele, ci să demonstrăm că extinderea reclamelor pe Facebook în 2022 este încă o realitate, încă există, însă cu toate acestea, necesită un pic mai mult efort decât în anii precedenți.
Vom discuta despre setările care au fost testate și ce a funcționat, cum ne-am extins și ce am făcut diferit pentru a dubla vânzările într-o lună din T3 (trimestrul 3).
Însă înainte de asta, să ne uităm la cele 3 componente principale ale succesului nostru, și nu este meritul nostru, ci este rezultatul unei munci de echipă între agenția noastră și client.
- Ofertă bună - Clientul beneficiază de o recunoaștere excelentă și produsul se evidențiază în comparație cu concurenții săi. Atunci când ai un produs fantastic, vânzarea lui reprezintă adesea partea ușoară, deoarece trebuie doar să găsești platforma potrivită și clienții vor veni.
- Creșterea clienților recurenți prin intermediul serviciilor de email și abonament - A fost o schimbare majoră, veniturile despre care vorbim astăzi se vor reflecta parțial pe măsură ce creștem valoarea pe viață a clienților.
- Creșterea Valorii Medii a Comenzii (AOV) - Am încercat întotdeauna să mergem cu un pas mai departe, testând diferite tipuri de oferte suplimentare, dar și reduceri în procesul de vânzare până când am găsit punctul ideal.
Faza 1 - Configurările inițiale
Am încercat atât ABO (Optimizarea Bugetului la Anunțuri), cât și CBO (Optimizarea Bugetului la Campanii), iar CBO a funcționat cel mai bine pentru noi. CBO a fost întotdeauna mai performant.
Între interese, asemănări și publicuri largi, toate s-au dovedit a fi sustenabile pe termen lung, deși dacă ar trebui să o aleg pe cea mai bună, aș spune "larg" - fără selecție a demografiei sau a locației.
Așa că, în timp ce testam CBO, am încercat să facem următoarele configurări aici:
- Testarea CBO cu o cheltuială minimă de 50% pentru fiecare public, lăsând restul de 50% pentru algoritmul de optimizare.
- Testarea CBO fără o cheltuială minimă, DAR am încercat să vedem cum reacționează contul la campanii cu bugete mici ($5-$10), bugete mici (de x 1-2 ori costul pe acțiune mediu), bugete mai mari (de x 5-10 ori costul pe acțiune mediu). Câștigătorii? ➝ Bugetele mici și mari, ceea ce ne-a fost de ajutor mai târziu în procesul de extindere.
Așa că acum știam - acest cont funcționează pe CBO, în principal cu public larg și bugete mici până la mari.
În ceea ce privește creațiile publicitare, am testat:
- Anunțuri statice - Imagini unice, carusele manuale, videoclipuri cu produsul, conținut generat de utilizatori (UGC) și carusele fluide.
- Creații dinamice.
- Anunțuri DPA (Anunțuri dinamic de produse).
Am observat că videoclipurile și conținutul generat de utilizatori (UGC) funcționează foarte bine pentru publicul nostru ”rece”, așa că am continuat să creăm variații și să solicităm mai mult conținut de la client. Odată ce am văzut ce funcționează, am folosit întotdeauna postările existente pentru a menține creșterea angajamentului.
Faza 2
În mod continuu, am introdus două noi campanii care ne-au ajutat în procesul de conversie.
- O campanie de "Reach" (Atingere) pentru cei care au adăugat produse în coș în ultimele 3 zile, dar nu au finalizat cumpărarea, folosind conținut UGC și creații bazate pe testimoniale.
- O campanie de "Reach" pentru cei care au cumpărat deja, pentru a-i determina să interacționeze cu conturile de social media ale mărcii. Astfel, am reușit să activăm clienții care erau deja într-o fază "caldă" și erau mai ușor de influențat să devină urmăritori ai brandului.
- Divizarea publicului în segmente mai mici și excluderea reciprocă. (3 zile, 7 zile, 14 zile etc.), deoarece pixelul avea suficiente date cu care să lucrăm.
- Încercarea unui segment mai larg (180 de zile, 365 de zile).
Când vine vorba de publicul cald (engagerii pe rețelele sociale și vizualizatorii de videoclipuri), am observat că avem rezultate mai bune cu publicuri mai largi decât cu publicuri mai mici, unde costurile per minut (CPM) erau mai mari și costurile per click (CPC) erau mai scumpe.
În ceea ce privește publicul ”fierbinte„ (cei care au vizitat site-ul web), am constatat că segmentele mai mici funcționează mai bine, iar aici am combinat atât anunțurile dinamice de produse (DPA) cât și anunțurile statice. Abordarea a fost simplă: scădere de disponibilitate în primele zile, urmată de o reducere de preț, apoi de utilizarea probelor sociale cu conținutul generat de utilizatori (UGC).
Concluzie
Succesul a fost rezultatul combinării unui produs excelent, creșterea clienților recurenți prin email și servicii bazate pe abonamente și îmbunătățirii ale valorii medii a comenzii. Pe termen lung, aceasta va crește rata de revenire și va îmbunătăți marjele de profit ale clientului nostru.
Echipa a testat toate tipurile de optimizare, dar în final, lăsând algoritmul să decidă unde să aloce banii a fost cea mai bună soluție posibilă.
Rezultatele au arătat că videoclipurile și conținutul generat de utilizatori (UGC) au funcționat bine pentru publicul rece, iar echipa a introdus mai multe variații ale acestor creații câștigătoare.
Strategia de rețintire a fost testată atât cu segmente mai mici, cât și cu segmente mai largi și a arătat rezultate diferite pentru publicurile calde și fierbinți.
În ansamblu, acest studiu de caz evidențiază importanța testării și experimentării cu diferite strategii pentru a obține succes în extinderea unei afaceri. Nu există o abordare corectă sau greșită în zilele noastre.