Studiu de caz: Cum am vândut de peste 8500 lei prin Influencer Marketing

Studiu de caz: Cum am vândut de peste 8500 lei prin Influencer Marketing

Influencer Marketingul este într-o continuă dezvoltare, la nivel global. Creatorii de conținut din domenii nișate fac diferența în ceea ce privește nivelul de încredere al potențialilor clienți în produsele sau brandurile promovate. Fiind într-o continuă legătură cu audiența lor, conexiunile formate cresc dorința urmăritorilor de a testa noi produse. 

Cum am pornit noi campania 

Clientul nostru este un brand din sfera bijuteriilor de lux, cu o tradiție pe piață de peste 15 ani, recunoscut pentru produsele de calitate. Ne-am propus, ca pentru el, să creștem numărul și valoarea vânzărilor, prin intermediul influencer marketing. De asemenea, doream creșterea vizibilității brandului în Social Media.

În cadrul campaniei desfășurate exclusiv online, am colaborat cu 5 creatori de conținut, activi pe platforme precum Instagram și TikTok. Aceștia au livrat conținut sub formă de story-uri și reels pe Instagram, repostate, ulterior, pe TikTok, dar și sub forma unor postări de tip carusel. 

Strategii sau cum am vândut prin intermediul influencerilor 

Am contactat influencerii, iar în urma negocierilor cu fiecare dintre aceștia în parte, am reușit să reducem bugetul inițial alocat la jumătate. 

Postările distribuite de cei cinci creatori de conținut au atras peste 25 de comentarii pozitive cu privire la brand, care au evidențiat aprecierea și atracția față produsele disponibile ale magazinului de bijuterii. Reel-urile lansate de influenceri au fost redate de peste 124.000 de ori, atrăgând 2390 aprecieri. Pe TikTok, un singur videoclip a ajuns la 52.000 de redări, peste 1500 de aprecieri și 81 de salvări.

Generarea de conversii

Am lansat, în cadrul campaniei de Autumn Sales, coduri de reducere, utilizate preponderent la comenzile online, dat și în magazinul fizic și am contorizat click-urile venite prin link-urile personalizate. Colaborările însă au adus și o creștere cu 300% a traficului organic de pe site.

Datorită numărului mare de story-uri din rețelele de socializare, nivelul de brand awareness a crescut semnificativ, reușind să redistribuim potențialii clienți pe site-ul online.

Am observat o serie de factori cheie aplicați story-urilor care au condus la îmbunătățirea ratei de conversie, precum: tag-ul către brand, coduri de reducere, linkul către site și alte detalii ale campaniei.

Rezultate și ce a funcționat

După distribuirea videoclipurilor, statisticile arătau așa:

reach reel infl mktreach reel infl mkt

Peste 43.600 de conturi au văzut, cel puțin odată în feed, una dintre postări, iar un videoclip a fost redat de peste 51.000 de utilizatori ai platformei.

 

În perioada campaniei, s-a înregistrat un trafic crescut pe site, ca urmare a numărului mare de spectatori din Social Media. Astfel, am triplat numărul persoanelor care au ajuns pe linkul magazinului online, în mod organic. 

 

Totalul vânzărilor generate prin intermediul codurilor, pentru brandul de bijuterii, a fost de peste 8.512 lei, în campania cu cei cinci influenceri. De asemenea, datorită vizibilității din mediul online s-au înregistrat vânzări organice sau realizate direct în magazin.

 

Rezultatele nu s-au concretizat doar prin numărul ridicat de conversii sau creșterea numărului de persoane care au auzit de magazin, ci și prin impactul crescut din Social Media.

 

Scrie-ne de ce are nevoie brandul tău pentru a se dezvolta, iar noi suntem aici.

Înapoi la blog